Pats svarīgākais rožu audzēšanā ir tieši vietas izvēle un augsnes sagatavošana, jo tieši no tā būs atkarīgs kā stādiņi augs un atīstīsies.

Vieta jāizvēlas no valdošiem vējiem aizsargāta un saules apspīdēta. Lai rozītes bagātīgi ziedētu, nepieciešamas vismaz 6 stundas saules gaismas. Augsne vēlama viegla smilšmāla vai mālsmilts augsne, ar PH reakciju, kura ir tuva neitrālam vai vāji skābam. Tā kā rožu saknes spēj sasniegt pat 1m, tad augsnes gruntsūdens līmenim nevajadzētu būt augstākam par 80 cm.

Stādīšanas vietu vajadzētu sagatavot visas sakņu sistēmas augšanas dziļumā. Ja Jūsu izvēlētajā vietā ir smaga augsne, bedres apakšā nepieciešams drenāžas slānis ( grants, smalki akmentiņi, smilts ), lai liekajam ūdenim ir iespēja notecēt un neradīt vidi bez skābekļa. Virs drenāžas slāņa vajadzētu veidot organiskā mēslojuma slāni, uz kuru saknēm tiekties, lai uzņemtu nepieciešamās barības vielas, skaista auguma veidošanai un bagātīgai ziedēšanai. Ideāli izmantot sadalījušos kūtsmēslus, taču, ja pieejami tikai svaigi, tad noteikti jāuzmanās, lai tie nesaskartos ar saknēm, kuras var apdedzināt. Šajā gadījumā, virs svaigajiem kūtsmēsliem, jābūt bagātīgākam augsnes slānītim, kurā atrastiem saknītēm, līdz tās sasniedz kūtsmēslus, kuri pa šo laiku jau būs sadalījušies. Vislabākie ir zirgu mēsli, taču ideāli arī, ja pieejami liellopu vai citi. Jāatceras, ka cūku un putnu mēsli ir koncentrētāki, tādēļ jāuzmanās ar to pielietošanas daudzumu. Tā kā mūsdienās var būt problēmas ar kūtsmēslu iegādi, tad tos var aizstāt ar veikalos nopērkamām dažādām organiskajām granulām vai ar ilgākas iedarbības sintētisko mēslojumu. Augsne, kurā stādīsiet rozīti var būt auglīga dārza zeme, vai sagatavots augsnes maisījums ar bagātinātu kūdru. Ja Jūsu stādīšanas vietā ir smilts augsne, jārēķinās, ka kopšanā būs jāieliek nedaudz vairāk pūles, jo no šādām augsnēm ātrāk izskalojas barības vielas, kā arī mitrums ātrāk notek un neuzglabājas. Šajā gadījumā, pirms stādīšanas, ieteicams izrakto bedri noklāt ar māla slānīti, lai aizkavētu izskalošanos.